پمپ پریستالتیک
پمپ پریستالتیک نوعی پمپ جابجایی مثبت است که برای پمپاژ سیالات مختلفی به کار میرود. در این نوع پمپ، سیال از داخل یک شلنگ یا لوله انعطافپذیر (معمولا از جنس سیلیکون) در مسیر دایره ای عبور می کند. روتوری که در انتهای آن قطعه ای غلتکی شکل وجود دارد، شلنگ انعطافپذیر را فشرده و با چرخش روتور، آن قسمت بسته شده حرکت کرده و باعث جریان پیدا کردن یا پمپ شدن سیال می شود. مجددا با بازگشت شلنگ به حالت اولیه، سیال به داخل مسیر کشیده میشود؛ به این فرآیند پریستالسی گفته می شود.
مزایای استفاده از پمپ Peristaltic
- استفاده از پمپ پریستالتیک در آزمایشگاه ها و مکان هایی که استریل ماندن محصول از اهمیت بالایی برخوردار است بسیار رایج است. زیرا سیالی که از داخل پمپ عبور می کند تنها با تیوب شیلنگ پمپ در تماس است و از آلودگی محیط خارج در امان خواهند بود. بنابراین از این نوع پمپ برای سیالاتی که باید در شرایط استریل باشند استفاده می شود.
- کاربرد دیگر این پمپ برای سیالات خورنده است چرا که در پمپ های معمولی سیال خورنده باعث ساییدگی قطعات داخلی پمپ و یا از بین رفتن قطعات می شود ولی در پمپ های پریستالتیک در صورتیکه تیوپ یا شیلنگ به درستی انتخاب شده باشد هیچ آسیبی به قطعات وارد نخواهد شد. در این پمپ سیال تنها با بخش داخلی تیوب در تماس است، بنابراین تمیز کردن پمپ بسیار راحت خواهد بود.
- پمپ پریستالتیک، پمپ نسبتا ارزانی برای استفاده در آزمایشگاه ها است زیرا تنها قطعه ای که با سیال در ارتباط است شلنگ یا لوله پمپ است و نیازی به شیرآلات، آب بند و گلند در ساخت محصول نیست. بنابراین تعمیرات و نگهداری از این پمپ ها بسیار آسان خواهد بود.
مهمترین کاربردهای پمپ پریستالتیک (Peristaltic Pump)
پمپ پریستالتیک عموما برای پمپاژ سیالات تمیز و استریل و یا سیالات خورنده استفاده می شود، زیرا سیال جاری به هیچ عنوان با قسمتهای مکانیکی پمپ درگیر نمی شود. بعضی از کاربردهای این پمپ ها در پمپاژ فرآورده های خونی، سیالات شیمیایی خورنده، سیالات ویسکوز و همچنین در مواردی که سیال می بایست از محیط ایزوله گردد، می باشد. همچنین پمپ پریستالتیک بطور کلی درکارخانجات تولید دارو، رنگ، بتن، صنایع آب و فاضلاب، کشاورزی، غذایی، شیمیایی، اتمی، نظامی و نفت و گاز کاربرد دارد. در ادامه مهمترین کاربردهای پمپ های را بررسی خواهیم کرد.
انتقال محلولهای حساس
پمپهای پریستالتیک به طور گسترده برای انتقال محلولهایی که نباید با هوا یا سطوح دیگر تماس داشته باشند، استفاده میشوند. این ویژگی در انتقال کشتهای سلولی، محلولهای بیولوژیکی، و سایر مایعات زیستی که نیاز به محافظت از آلودگی دارند، بسیار مهم است.
کنترل دقیق دوز
پمپ Peristaltic قابلیت تنظیم دقیق جریان مایع را دارند که این امر آنها را برای دوزبندی دقیق مواد شیمیایی در واکنشهای شیمیایی یا بیولوژیکی ایدهآل میسازد. توانایی کنترل دقیق حجم مایع میتواند به افزایش قابلیت تکرارپذیری و دقت در آزمایشهای آزمایشگاهی کمک کند.
آزمایشهای طولانی مدت
در آزمایشهایی که نیاز به انتقال مداوم مایع برای دورههای زمانی طولانی دارند، پمپهای پریستالتیک بسیار مفید هستند. این تجهیزات میتوانند بدون نیاز به نظارت دائم، به طور مداوم کار کنند و از خطر نشت یا آلودگی جلوگیری میکنند.
تجزیه و تحلیل آلی
پمپهای پریستالتیک در دستگاههای تجزیه و تحلیل مانند کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) و دیگر تکنیکهای کروماتوگرافی استفاده میشوند. این پمپها به دلیل تواناییهای دقیق در کنترل جریان و فشار برای این نوع آزمایشها بسیار مناسب هستند.
پروتکلهای تصفیه
در آزمایشگاههایی که با دیانای، آرانای، پروتئینها و دیگر بیومولکولها کار میکنند، پمپهای پریستالتیک برای انتقال مواد در مراحل مختلف فرآیند تصفیه به کار میروند. این پمپها میتوانند به طور خودکار و با دقت بالا محلولهای شستشو و الوئیشن را در سیستمها مدیریت کنند.
سنتز شیمیایی
پمپ Peristaltic در فرایندهای سنتز شیمیایی برای اضافه کردن واکنشدهندهها به واکنشها در شرایط کنترل شده استفاده میشود، که این امر میتواند به بهبود بازده واکنش و کاهش خطرات شیمیایی کمک کند.
پمپ پریستالتیک شلنگی
یکی از پرکاربردترین انواع پمپ های پریستالتیک که در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد پمپ پریستالتیک شلنگی (Peristaltic Hose Pump) است. این پمپ در عمل به گونه ای ساخته می شود که فشار بالای آن بتواند سیالات ویسکوز را پمپاژ کند.
هنگام خرید پمپ های شیلنگی به جنس لوله یا شیلنگ یا پمپ یا تیوپ یا لودشور توجه کنید زیرا جنس این قطعات باید با نوع سیالی که دستگاه پمپاژ می کند، مطابقت داشته باشد. شیلنگی که انتخاب می کنید باید دارای خاصیت ارتجاعی و مقاوم در برابر سایش باشد.
برای اینکه شیلنگ کمتر توسط غلطک ساییده شود و سیال به راحتی در سرتاسر شیلنگ در جریان باشد تعداد غلتک ها را افزایش می دهند و یا از گیربکس استفاده می کنند. جنس شیلنگ اغلب از پلی یورتان، PVC، سیلیکون و ترکیب پلی پروپیلن و EPDM است. پلی پروپیلن و EPDM که در شلنگ مورد استفاده قرار می گیرد باعث می شود شلنگ در برابر خوردگی بالاترین مقاومت را داشته باشد.
نکات مهم انتخاب پمپ های پریستالتیک
- هنگام انتخاب پمپ پریستالتیک باید مشخصات پمپ را با کاربردی که برای آن پمپ را خریداری می کنید تطابق دهید و به این موضوع توجه کنید که شیلنگ پمپ انتخابی باید با نوع سیالی که انتخاب می شود تناسب داشته باشد. جنس مواد شیلنگ پمپ های پریستالتیک با توجه به سیالی که مورد استفاده قرار می گیرد متفاوت است.
- فشار پمپ نیز دیگر فاکتور مهم انتخاب پمپ است. با وجود اینکه پمپ های پریستالتیک از نوع جابه جایی مثبت هستند می توان فشار پمپ را تا بینهایت افزایش داد، اما مقاومت مواد استفاده شده در ساختار پمپ و توان الکتروموتور محدودیت هایی ایجاد می کند.
- هنگام انتخاب پمپ باید به دبی پمپ توجه کنید. دبی مقدار یا حجمی از مایع است که توسط پمپ در واحد زمان جابجا می شود. دبی پمپ رابطه مستقیم با سرعت دورانی غلطک ها، قطر و طول لوله دارد. بنابراین این مورد نیز فاکتور مهمی در انتخاب پمپ است.
- دیگر مواردی که شما هنگام خرید پمپ باید در نظر داشته باشید دقت انتقال محلول، سرعت چرخش پمپ، نوع موتور پمپ، جنس بدنه پمپ، سیستم کنترلی و … است.
قیمت و مشخصات فنی پمپ های پریستالتیک کاوش طب
فناوری مهندسی کاوش طب، با طراحی و تولید تجهیزات و دستگاههای مورد استفاده در بخش تحقیق و توسعه آزمایشگاهی و مراکز تحقیقاتی پژوهشی و همچنین بخش تولید شرکت های دارویی و غذایی قدم برداشته و با رویکرد تولید بر مبنای سفارش همراه با نوآوری بنا و استوار گردیده است.
نیاز بالای صنعت دارویی و پزشکی کشور به استفاده از پمپ های پریسالتیک ما را برآن داشت تا این محصول را در سبد اصلی تولیدات قرار دهیم و به پشتوانه ی تجربه ای قریب به 10سال، توانستیم محصولاتی با کیفیت و کارایی بالا به بازار عرضه نماییم. انواع مدلهای پمپهای پریستالتیک کاوش طب در حال حاضر در اکثر مراکز فعال درزمینه ی بیوتکنولوژی، مورد استفاده قرار میگیرند.
پمپ پریستالتیک مدل KT-20, KT-150, KT-150PLUS, KT-500, KT-520, KT-620, KT-1100 از پمپ های ساخت شرکت کاوش طب هستند که براي پمپاژ سـیالات مختلفی به کار میرود. از قابلیت های پمپ پریستالتیک شرکت کاوش طب میتوان به حجم جا به جایی 2 الی 11 لیتر بر دقیقه، دقت انتقال محلول 30 میلی لیتر در دقیقه، max سرعت چرخش 600 RPM اشاره کرد. همچنین این دستگاه دارای موتور نوع سرو 0.4 KW و برد کنترلی PLC و صفحه نمایشگر لمسی HMI که برنامه هایی نظیر Manual Mode + Max. Speed Start + Flow Rate Mode + Vial Filling + Pedal/Sensor را ارائه می کند.
شما می توانید با مراجعه به قسمت محصولات و مطالعه کاتالوگ پمپ پریستالتیک مشخصات فنی این محصولات را به طور کامل مطالعه کنید. جهت اطلاع از قیمت پمپ ها نیز با ضمن دریافت مشاوره رایگان توسط کارشناسان کاوش طب از طریق راه های ارتباطی در صفحه تماس با ما، قیمت محصولات در اختیار شما قرار خواهد گرفت.